Lyckade!

Så där ja, dom här blev ju lite finare!

Dessa små söta bakverken har jag gjort till min kompis som älskar macarons och ska ha inflyttningsfest ikväll. Perfekt gåbort/inflyttningspresent!

 

Misslyckade...

Det finns dom som säger att man inte ska baka macarons då det regnar. Min första plåt idag blev katastrof som ni ser & ja då regnade det. Men de tre senare plåtarna blev superfina & ja då hade det sluta regna! Jag vet inte jag, men det kan kanske ligga något i det dom säger... Dom må vara fula som stryk men katastrofalt goda!

Tänkte jag ska börja lägga upp lite recept & tips här på bloggen snart också & en beskrivning hur man gör kakfat eftersom det verkar som fler är pepp på att göra sådana!

 

Citronmarängpaj!

Fick frågan om jag kunde göra en citronmarängpaj till en bekant i helgen. Självklart ville jag det trots att jag aldrig gjort det förut. Blev lite orolig om den verkligen skulle bli god, inte för sur eller för söt. Hon sa efteråt att den var väldigt god så jag kunde pusta ut & spara receptet!
Gjorde faktiskt två olika lemoncurdfyllningar, den ena (Leilas recept) tyckte jag smakade alldeles för mycket smör så jag kände att jag var tvungen att göra en ny & den var mycket godare, friskare & syrligare.
Mm, lemoncurd är ju så gott!