Pastell-macarons!

Det var lite knepigt att få till macarons med allt vad det innebär med sockerlag, rumsvarma äggvitor & en lagom värme i min gasugn. Jag har nu köpt mig en ugnstermometer, helt fantastiskt!
Förr fick jag ju gissa mig till värmen i ugnen.
Gjorde macarons för någon vecka sen som såg ut som en smärre katastrof men den här gången måste jag säga att dom blev nästintill perfekta!

Pacman

Det vankades kalas för ett ettåring och hans far igår så jag gjorde några tårtor.

Det dök inte upp några roliga motiv i huvudet denna gång men efter jag gjorde den lilla tårtan som blev alldeles veckig nertill, då jag gjorde för tjockt sugerpastetäcke, tyckte jag att den va lik en figur i dataspelet pacman. Så fick det bli en stor pacman som jagar den lille blå.

Den tredje tårtan gjorde jag i sista minuten verkligen, på plats så den är ett hastjobb verkligen.
Tårtorna är fyllda med ahlgrensbilar-fluff, hallongrädde & kokosfluff.
Sött & gott!

Kakfatet har mamma-Malin gjort, väldigt fint tycker jag. Smart med en skål längst ner, då får det ju plats mycket mer!

Finfika!

Tre sorters kakor
Kakfat, i olika blå nyanser, har jag snickrat ihop själv.
Busenkelt att göra och resultatet tycker jag själv blev jättefint! Jag kommer säkerligen göra fler!
Jag och min vackra vän Josie fikar & posar framför kameran samtidigt.

Påskmuffins!

Jag snodde Leilas idé rakt av & gjorde muffins med fågelbo & ägg. Det blev chokladmuffins fyllda med lemoncurd och gul marsipan på toppen. Smaskigt!

Kalas!

TårtbordetDammsugar-cakepops!Söta cakepops!Min födelsedagstårta!
Jag fyllde 30år nu i mars & firade med tårta & bubbel tillsammans med mina fina, coola vänner. 30 är ingenting säger vissa, andra kallar mig nu för tant...
Jag bjöd på tårta med vitchoklad- och hallonfluff täckt med marsipan. Även cakepops med smak av arrak,jättegoda!

Arvsfonden och Sanning & Konsekvens

Jag fick äran att göra tårtor till avslutningskalaset för ett projekt som kallats Sanning och Konsekvens.
Jag hade lagt ner extra mycket jobb på Arvsfondens tårta eftersom vi på Ung Utan Pung gärna vill sammarbeta med dem i framtiden. Men dom dök inte upp. Snopet japp...

Ung Utan Pung!

Jag fick äran att göra den här tårtan till mitt jobb, alltså Ung Utan Pung. Jag gillar de skarpa färgerna, riktigt kolsvart och kritvitt. Tårtan är fylld med hallon- och kokosfluff. Väldigt god!

Mini-tårta

En lördagstårta jag gjorde för att testa lite olika saker. Dels att göra en blomma, dels en ny smörkräm att spackla tårtan med (som var alldeles för smörig för min smak!) och dels för att testa att göra en mini-våningstårta. Den blev väldigt söt att titta på & söt att äta, fylld med min favoritkombo kokosfluff & hallonfluff.

Mina första tårtor

Jag fick frågan i januari 2012 från min vän Malin om jag kunde baka tre tårtor till hennes sons (Gottfrids) namnfest. Självklart! Jag började baka så det stod härliga till och kände att det var något jag verkligen vill göra mer! Så här är jag nu, några tårtor senare & en ny härlig hobby!
Min allra första tårta till Gottfrids namnfest!DjungeltårtaPrinstårta30-års tårta till MaritEster & JunaEstertårtaSöt tårta till söta tvillingarGodis & kaktårtaStrutentidningens tårtaKanintårtaGudrun 60The streets will make you feel brand new!